RECEPT: granola (graanvrij)
[ingrediënten - voor 2 personen voor 2-3 dagen]
# 1 cup zonnebloempitten (of pompoenpitten)
# 1/2 cup rozijnen (of moerbeien)
# 3/4 cup kokosrasp
# 1/4 cup gehakte amandelen (of hazelnoten, pecannoten, walnoten, ...)
# 1/3 cup ahornsiroop (of agavesiroop)
# 1/3 cup tahin van geroosterde sesamzaadjes (of notenpasta)
# 1/3 cup water (of plantaardige melk, bv. amandelmelk)
# 2el kaneel (of cacao)
[howto - in een gewone oven]
Oven voorverwarmen op 120°C.
Meng de kokosrasp met de rozijnen en houd apart.
Meng in een andere kom alle andere ingrediënten en verdeel gelijkmatig over een bakpapier op je bakplaat.
Zet ruim 15 minuten in de oven.
Voeg dan de kokosrasp & rozijnen erbij, roer door elkaar en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Belangrijk → roer om de vijf minuutjes alles even door elkaar zodat de kans op verbranden van de kokosrasp & rozijnen minimaal blijft.
[howto - in een droogoven/dehydrator]
Meng alle ingrediënten in een grote kom en verdeel losjes over twee lades van de droogoven (op bakpapier of een siliconen droogvel).
Plaats 5 tot 8u in de droogoven tot de granola knapperig is.
Granola bewaar je makkelijk 5 dagen in een luchtdichte bewaardoos of in een bokaal. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje.
[ik werd geïnspireerd door Laura-Jane - The Rawtarian]