RECEPT: amandelbroodjes
[ingrediënten voor 3 broodjes ter grootte van een pistolet]
# lijnzaadpapje: 3el gouden lijnzaad + 9el water
# 1 + 2/3 cup amandelmeel
# 1/3 cup kokosmeel
# 1el bakpoeder
# 1/2tl himalaya- of zeezout
# 1/2 cup lauw-gesmolten extra virgin kokosolie
# sesamzaadjes
[howto]
Oven voorverwarmen op 200°C.
Maal de lijnzaadjes fijn in een vijzel en voeg er het water aan toe, goed roeren en even laten staan tot het de textuur van onbewerkt eiwit heeft.
Meng de droge ingrediënten: amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder & zout. Voeg daar het lijnzaadpapje en de kokosolie aan toe. Goed mengen en kort kneden.
Maak 3 gelijke balletjes of broodjes en bestrooi met sesamzaadjes.
Je kan kleine ingevette broodvormpjes gebruiken, maar het deeg is stevig genoeg om zijn vorm te behouden zonder vormpjes.
30 minuten bakken op 200°C, tot de broodjes een mooie goudbruine kleur krijgen.
Laten afkoelen en smullen maar ... overheerlijk met een dikke laag rozenbottelgelei.
Ik vond inspiratie voor deze verrukkelijke broodjes in het recept Priscilla Soler op One Green Planet.org.
Thhis is a great post