RECEPT: Café Noir Koffietaart
Het doel was een no-bake, glutenvrije, vegan mokkataart maken.
Het resultaat was geslaagd, maar de naam moest anders.
Deze verrukkelijke Café Noir Koffietaart zal elke koffie- & mokkafan kunnen bekoren!
[materiaal]
# een ronde taartvorm (dat mag ook een springvorm zijn)
# bakpapier op de bodem leggen zodat je de taart er makkelijk kan uithalen!
# keukenmachine
# blender
# spatel
[taartbodem] # 1 cup ongezouten & ongeroosterde pecannoten # 1 cup ontpitte dadels # 2el (extra vierge) kokosolie # 0,5tl vanillepoeder
# snufje zout
howto → in de keukenmachine*: eerst de noten fijnmalen (zo fijn als je zelf wenst) en dan de rest toevoegen, aandrukken op het bakpapier in de bakvorm en dan in de koelkast zetten
[Café Noir topping] # 2/3 cup amandelmelk (of andere plantaardige melk) # 1 cup cashewnoten # 1/4 cup geroosterde hazelnoten # 1/3 cup ahornsiroop # 1/2 cup (extra virgin) kokosolie # 4-5el oploskoffie
# 1tl vanillepoeder # snufje zout
howto → alle ingrediënten mixen in de blender** tot er een glad beslag ontstaat
Giet de topping over de taartbodem (nog steeds in de taartvorm) en laat +/-5u opstijven in de koelkast alvorens de taart uit de vorm te halen. Als je 5el oploskoffie hebt gebruikt zal de taart heel sterk zijn en kan je hem eventueel serveren met een beetje kokosroom.
Stuur me zeker een foto als je deze Café Noir Koffietaart ook maakt en laat me weten wat je ervan vindt ... ❤
En als je er even bij vermeld dat dit mijn recept is, dan vind ik het helemaal geweldig als je dit recept deelt met vrienden en bekenden.
* heb je geen keukenmachine: dan kan je de noten & dadels fijnhakken, de kokosolie op lage temperatuur smelten en alles met de hand mengen, de taartbodem zal daardoor een iets groffere structuur hebben
** heb je geen blender: dan kan je de noten 5-10u weken in water (voor gebruik wel even het water afgieten), de kokosolie op lage temperatuur smelten en alle ingrediënten met een staafmixer mixen en mengen, ook hier zal je een iets groffere structuur overhouden
Comments