top of page

RECEPT: walnoot-marsepeintaart

[voor een spring- of taartvorm met een diameter van +/-18cm]

[ingrediënten]

Taartbodem

- 1 cup walnoten (of vijgen) - 1 cup dadels - 1 tl vanillepoeder

Marsepein

- 2 cups amandelmeel - 4 el ahornsiroop - 1 tl rozenwater

Afwerking

→ versier met enkele (stukjes fijngehakte) walnoten (of vijgen)

[howto - taartbodem]

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine om ze fijn te hakken en te mengen. Klem bakpapier op de bodem van je springvorm en maak een platte taartbodem. Goed aanduwen zodat je een stevige ‘korst’ krijgt.

Zet even in de koelkast terwijl je de marsepein maakt.

[howto - marsepein]

Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed ze door elkaar met je handen.

Verdeel gelijkmatig over de taartbodem en versier met enkele (stukjes fijngehakte) walnoten (of vijgen).

Deze taart kan je meteen eten.

Afgedekt met folie of bijenwasdoek bewaart hij nog minstens 5 dagen in de koelkast.

[het marsepeinrecept is van Rose van thankyourbody.com]

Comments


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page